Teden otroka se je letos odvijal od 3. do 7. oktobra. Osrednja tema tega tedna pa je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.

Tematika nas je vodila k razmišljanju, da dejavnosti oblikujemo tako, da se bodo otroci med seboj družili in da bodo počeli stvari, ki jih osrečujejo in povezujejo.

Prvi in zadnji dan smo se že kot tradicionalno zbrali vsi skupaj v osrednjem prostoru. Otrokom smo predstavile temo tedna otroka in jih povabile k skupni pesmi. Ker smo v dogajanje želeli vključiti vse starostne skupine smo izbrale preprosto rajalno igro Kača Lola. Najprej smo rajalne gibe predstavile z starejšimi otroci, kmalu za tem pa so otroci sami prevzeli vlogo vodenja in smo zaposlene predvsem sodelovale pri aktivni vključitvi najmlajših.

Kot smo načrtovali smo se v naslednjih dneh družili med skupinami. Družile so se skupine drugega starostnega obdobja s skupino prvega starostnega obdobja. Skupine, ki so se družile so si same načrtovale dejavnosti, ki so povezovale otroke.

Prav tako so se je v skupinah po načrtovanju oblikovale skupne risbe med otroci. Ker smo prvi dan izvajali Kačo Lolo, smo na panoje po celotnem vrtcu izobesili vrvi, ki simbolizirajo kačice, nanje pa smo izobesili skupinske risbice otrok.

V sredo so skupine 2. starostnega obdobja obiskale razstavo ročnih del v Gostišču Križnič, na kateri so bila razstavljena tudi dela otrok iz vrtca.

Zadnji dan smo na igrišču izvedli piknik ob zaključku tedna otroka. Vsaka skupina je prinesla nekaj priboljškov  in  čaj (ki so ga otroci sami pripravili) s katerim so se otroci pogostili.  Z otroci smo podoživeli pretekla dogajanja, in se prepustili glasbi. Pripravili smo izbor pesmi, ki so otroke povezovale, jih spodbujale k gibanju in druženju.

V tednu otroka smo v večnamenskem prostoru oblikovali igralnico za vse. Le ta vsebuje nekaj družabnih iger in igrač, ki so se tekom tega tedna tudi spreminjale in dopolnjevale. Igralnico so otroci uporabili v jutranjem času. Predvsem pa je bila dobro sprejeta med starši in otroci, ki so se skupaj s starši igrali v jutranjem in popoldanskem času. Ker igralnica za vse tako lepo zaživela, smo se odločili, da jo ohranimo več časa.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost